Informatie

Mijn naam is Willy Zwier. 

Ik ben jarenlang lid geweest van Keyboardclub Anacrouse en daar werkzaam geweest als bestuurslid in de functie van penningmeester.
Muziek is mijn hobby en met name het spelen op keyboard. Hoewel samen spelen in clubverband erg leuk was, moest de club op een gegeven moment stoppen. Ik heb toen besloten om alleen verder te gaan.

Samen spelen met anderen heeft zijn charme en het is leuk om daarmee op te treden en mensen daarmee een plezier te doen. Je moet op elkaar ingespeeld zijn en samen ook veel oefenen om een goed optreden te kunnen geven. Over het algemeen is dat dan een vast repertoire voor een bepaalde periode.

Als je alleen speelt moet je er ook voor zorgen dat je een optreden goed kunt neerzetten en mensen daarmee vermaken. Dit vergt iets meer van je zelf. Ook daarbij is het nodig dat je de muziek die je speelt goed onder de knie hebt. Het oefenen gaat dus gewoon door, maar nu alleen.
Voordeel is wel dat je dan je eigen keuzes voor de muziek kunt maken, nadeel is dat er alleen je eigen inbreng is en zelf je eigen keuzes moet maken .
Je eigen voorkeur voor bepaalde muziek kun je hierdoor wel vorm geven en eventueel in een optreden meenemen.

Dat is dan ook door mij gedaan. Ik heb mijn totale repertoire gekozen en uitgebreid, zodat ik de mogelijkheid heb om meer variatie in de muziek te kunnen aanbrengen door steeds andere keuzes voor muziek die ik bij een optreden kan spelen in overleg met degene die het optreden boekt.

Op dit moment werk ik dus niet met een vast repertoire, maar stem de muziek die ik speel af op de soort muziek die bij het optreden gewenst is.

Muziek die gespeeld kan worden is opgenomen op de repertoire pagina en gesorteerd op taal.

 

© WIlly Zwier 2018